Voor Trainers & Omkadering

EETPROBLEMEN in de SPORT

Signalen

 

Een eetprobleem herkennen is niet gemakkelijk. Maar als trainer, coach, sportbegeleider kan je wel alert zijn voor bepaalde signalen.

 

Maar wat zijn de signalen van een eetprobleem? Is dit enkel ondergewicht of zijn er meer indicatoren? En wanneer wordt het (eet-)gedrag van jouw (top-)sporter alarmerend?

 

 

 

 

 

Ja, ik wil meer weten!

Preventie

 

Een eetprobleem- of stoornis heeft niet één grote oorzaak. Doorgaans is een eetprobleem een gevolg van een samenspel van factoren. Als trainer, coach, sportbegeleider kan je helpen om het risico bij jouw topsporter te verkleinen.

 

Hoe communiceer je met jouw topsporter het best als het over voeding gaat? Hoe ondersteun je jouw (top)sporter hierin het best? Waar moet je op letten om ongezond eetgedrag te voorkomen?

 

Ja, ik wil meer weten!

Trainingsimpact

 

Als trainer, coach, sportbegeleider van jouw (top-)sporter sta je niet alleen in voor de sportspecifieke training. Ook hou je rekening met de algemene fysieke training, het psychologisch welzijn en het voedingspatroon van jouw topsporter.

 

Hoe benader je best jouw (top-)sporter inzake zijn/haar voedingspatroon? Hoe geef je best advies? Wat geef je als advies?

 

 

Ja, ik wil meer weten!

 

Interventie

 

Als trainer, coach, sportbegeleider ben je vaak de eerste die iets merkt als er iets scheelt bij de (top-)sporter.

 

Heb je een vermoeden dat jouw (top)sporter kampt met een eetprobleem? Is er bij jouw (top)sporter een eetprobleem vastgesteld? Hoe benader je hem/haar?

 

 

 

 

 

Ja, ik wil meer weten!

 

Topsport Vlaanderen