Over eetproblemen

EETPROBLEMEN in de SPORT

Over eetproblemen

 

Voor (top)sporters is het tot op zekere hoogte normaal om veel aandacht te besteden aan het voedingspatroon. Omdat dit tot doel heeft de prestatie te verbeteren.

 

Maar wanneer de houding ten opzichte van eten en het eetgedrag extremer wordt, kan er een gevaarlijk patroon van verstoord en schadelijk eetgedrag ontstaan. Hierdoor vergroot de kans op een klinische eetstoornis.

 

Je vindt hier meer informatie over de feiten rond eetproblemen in de (top)sport, het voorkomen er van, wanneer bepaalde aspecten van het eetgedrag problematisch worden en wanneer we kunnen spreken van een (klinische) eetstoornis.

Voor

(Top)Sporters

Voor mij?

 

Ben je als (top)sporter veel bezig met trainen, voeding, eten en niet eten, of met je lichaam? Verlies je wel eens totaal de controle over hoeveel je eet? Heb je het gevoel dat het je leven over neemt? Of wens je als (top)sporter gewoon meer informatie over eetproblemen?

 

Ja, ik ben een topsporter!

Voor

Trainers & Omkadering

Voor mij?

 

Wens je meer informatie over eetproblemen? Of hoe je als begeleider signalen kan detecteren? En hoe je jouw (top)sporter kan helpen als je een probleem vermoedt?

 

 

 

Ja, ik ben een sportbegeleider!

Voor

Ouders & Omgeving

Voor mij?

 

Wens je meer informatie over eetproblemen? Of hoe je als ouder, partner of vriend signalen van een eetprobleem kan opvangen? En hoe je dan omgaat met die signalen en hulp kan bieden?

 

 

 

Ja, ik ben een ouder, partner, vriend!

Topsport Vlaanderen