Voor Ouders & Omgeving

EETPROBLEMEN in de SPORT

Signalen

 

Een eetprobleem herkennen is niet gemakkelijk, zeker niet als ouder of partner. Het herkennen van signalen voor eetproblemen kan al de start zijn van de oplossing voor jouw kind of partner.

 

Maar wat is een signaal van een eetprobleem? Is dit enkel ondergewicht? En wanneer wordt het (eet-)gedrag alarmerend?

 

 

Ja, ik wil meer weten!

Voeding

 

Als ouder of partner van een topsporter dien je constant rekening te houden met zijn of haar trainingsplanning, rustperiodes, begeleidingssessies, specifieke voedingsschema,...

 

Hoe benader je best jouw kind/partner/vriend inzake zijn/haar voedingspatroon? Hoe geef je best advies? Wat geef je als advies?

 

 

Ja, ik wil meer weten!

Preventie

 

Een eetprobleem- of stoornis heeft niet één grote oorzaak. Doorgaans is een eetprobleem een gevolg van een samenspel van factoren. Als ouder, partner, vriend,... kan je hier je steentje bijdragen.

 

Hoe communiceer je met jouw kind, partner, vriend,... als het over voeding gaat? Hoe ondersteun je jouw topsporter hierin het best?

 

 

Ja, ik wil meer weten!

 

Helpen

 

Als ouder, partner of vriend ben je vaak de eerste die iets merkt als er iets schort. Een persoon met een eetprobleem helpen is niet bepaald evident, maar je kan hier wel een bepalende rol spelen.

 

Heb je een vermoeden dat jouw kind, partner of vriend kampt met een eetprobleem? Hoe benader je hem of haar?

 

 

Ja, ik wil helpen!

Topsport Vlaanderen